Thursday, February 9, 2012

URBAN VIBE ONLINE CONTEST : CINTA SEPUTIH SALJU # TASK 1 #

Assalamualaikum... wah, mengupdate blog lagi nampaknya aku kali ni.. Terlebih rajin ke terkurang kerja??? Alkisahnye, baru hari ni ingat pasal due date Urban Vibe Online Contest : Cinta Seputih Salju.. sempena Pameran Pengantin Malaysia 2012, 24-26 Feb ini di Shah Alam.. Mau tak nye, kerja menimbun...Maka, aku pun mencuri jugak masa yg ada ni dengan buat entri nie..So check it out for the event banner PPM bulan ini dulu..



Ni lah first time buat entri untuk online contest, almaklumlah, bukan active blogger pun..Dah nama pun contest kan, mesti ada hadiah nye.. Jom3 intai hadiah2 istimewa buat insan2 bertuah yang bakal memenangi contest ni..

Tempat Pertama : Pelamin rumah bernilai RM 5000 (klang valley area sahaja) dengan dekorasi 9 dulang hantaran tajaan Ari Weddingcouture


Tempat Kedua : Sewaan baju L & P bernilai RM 5000 jugak oleh Arma Couture

Tempat Ketiga : Pre Wedding worth RM 1500 + Persandingan worth RM 2500 + album + frame tajaan gabungan dua nama mantopss GIPhotolicious

WAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!! Gile meletops hadiah nye, terbeliak biji mata bila baca siap genyeh2 mata tak percaya.. =p

Sumenye hebat, dari hadiah, sponsor2 hingga ke penganjur...

So, highlight untuk entri ni sebenarnya tentang Urban Vibe Event & Pameran Pengantin Malaysia...Korang2 tao x pasal Urban Vibe Event & Pameran Pengantin Malaysia ??? Aha, betul2, Urban Vibe Event ni penganjur untuk Pameran Pengantin Malaysia.. yang mana masih tak tahu tu, baca sampai habis then u all mesti teruja nak join pameran2 dorg..

Mungkin korg penah tengok ni....






Yang pernah tengok tu, tao ke pasal kedua2 benda nie??? Tak tAhu???? Meh sini sy ceritakan..

Actually Pameran Pengantin Malaysia ni dianjurkan oleh Urban Vibe Event..Alkisahnye, Urban Vibe Event ni ditubuhkan pada tahun 2005, dh lama kan? And one of the best part is owner nya ialah seorang wanita yang berkaliber (siapa kata wanita x hebat heh)...tgk sajalah gambar kat bawah ni...



Manis kan kak nadia nie, di usia yang muda beliau dh mampu menubuhkan Urban Vibe Event yang dah banyak menganjurkan pameran bertema and yang x asing sekali mestilah pameran pengantin malaysia...
Apa yang menarik, kak nadia ini sangat tabah meneruskan Urban Vibe Event walau pelbagai halangan dan cabaran yang menimpa beliau..antara contoh terbaik untuk bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian.. Sebab apa, sebab kini apa yang beliau usahakan sangat membantu ramai orang terutama bakal2 pengantin... Dalam tempoh 7 tahun beroperasi lebih daripada 20 event telah berjaya dianjurkan dan yang menariknye setiap event itu mempunyai tema yang unik dan tersendiri...

Dengan kumpulan staff yang cekap dan dedikasi dalam team Urban Vibe Event ni, memang sangat membantu mereka mengecapi kejayaan..

Bukan senang bg seorang wanita bumiputra mendapat kejayaan sebegini.. Sekalung tahniah buat beliau dan juga keluarga di dalam Urban Vibe Event...Dan moga mereka terus berkembang, siapa tahu lepas ni mereka mampu menganjurkan event bertaraf antarabangsa.. Insya'Allah..

Then, event yang banyak mereka anjurkan of cozlah Pameran Pengantin Malaysia... Setiap tahun ada saja pameran bertema yang sangat amazing...menarik sgt sebab setiap tema tu jarang terpikir oleh orang2 lain.. sangat kreatif.. Dengan adanya pameran pengantin ni, sangat2 membantu bakal2 pengantin dalam membuat survey dan jugak membuat pilihan masing2 sebab sume yang diorg nak dh ada depan mata, cuma tinggal pilih, booking dan bayar.. hehehe..Dan tempat2 PPM pun mudah nak dikunjungi mcm SACC Shah Alam, PICC, Ampang Point, Selayang Mall.. masalah parking mmg x ada, pastu selesa plak tu... tp kena tgk jugak timing nye, sebab kalo salah pilih time mmg bersesak2 la sebab bukan sikit pengunjung PPM... pernah masa dekat ampang point tahun lepas berpusu2 org di sana masuk ke tempat pameran..

Kat bawah ni ada event banner pameran pengantin malaysia yang dh pernah berlangsung sebelum ni :








Tengok poster pun dah tertawan dengan kreativiti dorg ni kan....

PPM anjuran Urban Vibe Event ni kan sangat best dan banyak membantu bakal2 pengantin, termasuk la aku sendiri yang dh beberapa kali pegi ke sana siap dh dapat few things untuk majlis yang x tentu nye bila tarikh nye.. over excited kan?? tp x pa, biar awal asal jgn lambat.. hehe

Dan yang paling bestkan, setiap kali pameran ni mesti sume vendor2 akan buat harga pakej promosi yang meletop..sampai rambang mata nak pilih, almaklumlah, sume berkualiti and tip top.. tp kalo dh nama pun bakal pengantin mesti cerewet... ada je yang nak dipilih and mesti kena ada itu lah ini lah..hehe

kalo yang x ada perancangan pun kan, bila pegi PPM nie mesti sume jd terancang sebab sume nye ada, dh x perlu nak ke lokasi vendor2 satu per satu.. bermanfaat kan..

so untuk bakal2 pengantin jom la usha2 ke blog PPM ni.. banyak sangat membantu =)

ni salah satu gambar me and encik tunang masa ke PPM tahun lepas ... cantikkan? (ooopppss, mata ke atas, tangan ke dada) hahaha





Begitulah serba sedikit yg dapat dikarangkan buat masa sekarang ni sebab dh suntuk, due nye hari ni pukul 11.59 jap g.. tinggal 15 minit jea.. Apapun, sume syarat dah dipenuhi insya'allah, moga boleh jumpa lagi di task ke 2...

Love,
Ms. Nyny


0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates